Dakindex

Autonoom, Deskundig en Onafhankelijk

Wie zijn wij?

Verbinding en Vertaling:


Dakindex maakt de verbinding / vertaalslag tussen de praktijk (het vakmanschap / de uitvoering van de dakbedekkings-werkzaamheden) enerzijds en de theorie (toetsing geldende regels en eisen) anderzijds. Het is onze vaste overtuiging dat je als inspecteur of adviseur het verschil maakt wanneer je deze beide aspecten volledig beheerst en daarmee in staat bent oplossingen aan te dragen en mogelijke problemen op een pragmatische manier op te lossen en daarmee een nuttige bijdrage levert aan het bouwproces.


Deskundigheid:


Door Dakindex wordt kennis en deskundigheid gekoppeld aan een gedegen en aantoonbare ervaring in zowel de praktische als de adviserende aspecten van ons vakgebied. Dit houdt in dat er vaak al tijdens de inspectiefase een toelichting gegeven kan worden ten aanzien van de beoordeling van het dak en het af te geven advies. Hiermee kunnen de betrokken partijen gelijk aan de slag.


Toetsingskader:


Vanuit de theorie baseren wij onze advisering op 'Het Bouwbesluit', 'De Vakrichtlijn Bitumineuze en Kunststof dakbedekking (laatste versie)' en de 'Verwerkingsrichtlijnen van de betreffende fabrikant(en)'. Daarnaast wordt getoetst op de maakbaarheid van de gehele dakbedekkingsconstructie of onderdelen hiervan. Deze toetsing wordt mede gebaseerd op basis van praktijkervaringen.

Ruurd de Vries


Een pragmatische probleemoplosser met meer dan 30 jaar praktijkervaring in alle facetten van de dakdekkersbranche (uitvoering, werkvoorbereiding, sales, management, inspectie en advisering). Parate inhoudelijke kennis van daken en dakbedekkingssytemen maken Ruurd een goede bemiddelaar bij geschillen. Tot senior consultant en inspecteur opgeleid door Albert van den Hout bij Bureau Dakadvies (BDA).

Ing. Harold van den Broek


Een specialistische sparringpartner voor u als klant en voor collega adviseurs. Technisch sterk onderlegd, met 28 jaar ervaring (waarvan 22 jaar bij BDA) als senior consultant en inspecteur. Zijn advisering is gekoppeld aan een praktische benadering.

Harold geeft technische input aan dak- en gevelgerelateerde organisaties ten behoeve van productontwikkeling en technische documenten. Altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de markt en als vraagbaak van onschatbare waarde voor u als klant.

Naast zijn werkzaamheden als senior consultant bij Dakindex, geeft Harold bij BDA Dak- en Gevelopleidingen te Gorinchem diverse cursussen voor daken en gevels.

Ing. Tom Rave


Tom is al 25 jaar een gedreven vakspecialist op het gebied van asbest, asbest sanering en projectmanagement. Vanwege zijn deskundigheid ook verbonden en betrokken bij de NEN betreft de normeringen op het gebied van asbest.

Met zijn kennis, enthousiasme en pragmatische instelling zoekt Tom altijd de meest praktische oplossingen voor ingewikkelde problemen. Naast zijn adviesdiensten bij Dakindex is Tom tevens gastdocent asbestrisico's wet en regelgeving bij de Bouwkunde faculteit aan de Hanzehogeschool in Groningen.


info@dakindex.nl


Contact


Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Dakindex